تفاهمنامه همکاری شرکت برق و نظام مهندسی قم امضا شد

در راستای اجرایی شدن بخشی از شیوه نامه اجرایی نظارت بر طراحی و اجرای استاندارد تاسیسات برق کلیه اماکن بر اساس مباحث مقررات ملی ساختمان و مقررات اجرایی وزارت نیرو، تفاهمنامه همکاری بین شرکت توزیع نیروی برق قم و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان منعقد شد.

مهندس مقومی سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در این نشست در خصوص انعقاد تفاهمنامه ضوابط اجرای سیستم اتصال زمین بین نظام مهندسی و شرکت توزیع برق قم گفت: کنترل اجرای سیستم زمین و یا همان سیستم ارتینگ یکی از وظایف مهم ناظران برق ساختمان است که باید مطابق با اصول و استانداردهای ابلاغی به مرحله اجرا در آید و در همین راستا نظام مهندسی با انجام پایش بر اجرای صحیح آن و تقویت بحث آموزش برای مهندسین برق و مجریان ذیصلاح در جهت اجرای مطلوب این تفاهمنامه گام بر می دارد.

وی همچنین با اشاره به مشکل ناترازی انرژی در کشور بیان کرد: در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی در عرصه ساخت و ساز، قوانین خوبی داریم که ضرورت دارد این قوانین در مرحله اجرا نیز به خوبی عملیاتی شود.

یوسف صادقی مدیرعامل شرکت توزیع برق استان قم نیز گفت: موضوع تفاهم نامه، اجرای بند ۷-۲-۴ پیوست شماره ۵ کتابچه راهنمای نظارت بر طراحی و اجرای استاندارد تاسیسات برق کلیه اماکن بر اساس مباحث مقررات ملی ساختمان و مقررات اجرایی وزارت نیرو، در خصوص ضوابط اجرای سیستم اتصال زمین است.

وی بیان کرد: توجه به مبحث سیستم زمین، همبندی و تجهیزات و تکنیک های مربوط به آن از دیدگاه دانش مهندسی برق کاملا شناخته شده است؛ اما برای پیاده سازی و اجرای مناسب آن در ساختمان ها و صنایع نیازمند توجه و اهتمام ویژه ای است.

صادقی افزود: اجرایی شدن این امر مهم، نقش بسزایی در ایمنی افراد استفاده کننده از انرژی الکتریکی و همچنین طول عمر مفید و عملکرد مناسب تجهیزات برقی و حفاظتی دارد که سازمان نظام مهندسی ساختمان و مهندسان رشته برق در این زمینه نقش مهمی در اجرای آن بر عهده دارند.

یوسفی با اشاره به اینکه از آنجایی که واگذاری انشعاب در شرکت های توزیع برق الزام به اجرای سیستم زمین از طرف شرکت توانیر دارد افزود: امید است با انعقاد این تفاهم نامه علاوه بر اجرا و پایش صحیح سیستم زمین بخشی از شیوه  نامه نظارت بر طراحی و اجرای استاندارد تاسیسات برق اماکن نیز اجرایی شود.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان قم همچنین با ارائه گزارشی از موضوع ناترازی انرژی در استان قم و تلاش برای رفع این مشکل گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم در حوزه ساخت و ساز با دارا بودن بیش از ۵ هزار مهندس و متخصص در رشته های هفتگانه ظرفیت و توانمندی بسیاری خوبی برای کمک به حل این مشکل دارد و ما نیز آماده همکاری های مشترک در این حوزه هستیم.

گفتنی است این تفاهم‌نامه در راستای اجرای شیوه‌نامه نظارت بر طراحی و اجرای استاندارد تأسیسات برق اماکن، مطابق با مقررات ملی ساختمان و دستورالعمل‌های وزارت نیرو، تنظیم شده است.

بر اساس این توافق، نظارت بر نحوه اجرا و اندازه‌گیری مقاومت سیستم اتصال زمین، توسط ناظرین دارای پروانه اشتغال نظارت تأسیسات الکتریکی انجام خواهد شد.

همچنین شرکت‌های مجری و اندازه‌گیر مقاومت سیستم اتصال زمین، رتبه‌بندی و ساماندهی شده و پس از گذراندن دوره‌های آموزشی، به متقاضیان معرفی می‌شوند.

طبق مفاد تفاهم‌نامه، این سیستم برای تمامی ساختمان‌هایی که درخواست انشعاب برق دارند، الزامی خواهد بود، همچنین روند اجرای آن به‌ صورت الکترونیکی طراحی می‌شود تا از زمان درخواست مالک تا صدور گواهی تأیید، مراحل کار تسهیل شود و تعرفه خدمات اجرایی و نظارتی نیز با پیشنهاد کمیته مشترک و تصویب سازمان نظام مهندسی تعیین خواهد شد.

با اجرایی شدن این تفاهم‌نامه از ابتدای سال ۱۴۰۴، گام مهمی در راستای ایمنی برق ساختمان‌ها و ارتقای استانداردهای تأسیسات الکتریکی در استان قم برداشته خواهد شد.

کد خبر 1725

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =