مهندس اکبر بهنام جو در جلسه هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم با بیان اینکه امروز باید در زمینه مباحث توسعه استان و شهر قم کار کارشناسی صورت گیرد افزود: با توجه به محدودیت منابع آبی و ناترازی انرژی که امروز استان قم با آن مواجه است، برای اتخاذ تصمیمات توسعهای در قم نیازمند خرد جمعی هستیم تا مسائل در حوزههای مختلف مورد بررسی کارشناسی قرار گرفته و بتوان پاسخی برای آیندگان داشته باشیم.
وی افزود: در سازمان نظام مهندسی ساختمان رشتههای هفتگانه مهندسی عضویت دارند که این امر ظرفیت بسیار خوبی برای ارائه نظرات کارشناسی در حوزه مسائل توسعهای قم است.
وی با بیان اینکه صنعت ساختمان در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی نقش مهمی برعهده دارد گفت: ساخت و سازها باید به گونهای باشد که در این شرایط فعلی که ناترازی انرژی وجود دارد، حداکثر بهره برداری و کمترین مصرف انرژی را داشته باشند و نظام مهندسی در این حوزه باید ورود جدی داشته باشد.
بهنام جو بیان کرد: ساختمانها برای اسکان افراد باید محیطی همراه با آرامش باشد افزود: طراحیها باید به گونهای باشد که سکونت ایمن و با آرامش ساکنان را فراهم کنند که مقررات ملی ساختمان به این عرصهها توجه داشته که باید در مرحله اجرا نیز عملیاتی شود و بیش از گذشته به آن توجه شود.
وی با بیان اینکه موضوع معماری و شهرسازی قم نیز باید مورد توجه جدی باشد افزود: انتقاداتی در این حوزهها وجود دارد که قم معماری مشخصی ندارد و رهبر معظم انقلاب نیز در سفر به شهر مقدس قم بر این موضوع تاکید کردند.
استاندار قم با اشاره به مشکلات متعدد بافت تاریخی قم بیان کرد: در این رابطه مشاوری گرفته شد تا با مشورت با متخصصان و صاحب نظران از جمله کارشناسان سازمان نظام مهندسی ساختمان، طرحی را برای احیای بافت تاریخی قم بر اساس ضوابط روز، آماده کند.
احیای ۳۰۰ هکتار بافت تاریخی در هسته مرکزی شهر قم میتواند بخش گردشگری را تحول کند
وی ادامه داد: در حال حاضر ۳۰۰ هکتار بافت تاریخی در هسته مرکزی شهر قم و در نزدیکی حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها وجود دارد که احیای آن میتواند در بخش گردشگری نیز تحول ایجاد کند.
بهنام جو اضافه کرد: طرح جامع گردشگری استان قم هم باید مورد بازنگری قرار گیرد، چرا که طرح فعلی قدیمی است و تلاش داریم این طرح را بر اساس ضوابط فعلی به روزرسانی شود.
وی با بیان اینکه منطقه جمکران به محدوده شهر قم اضافه شده، اما هم اکنون سکونتگاههای غیررسمی در آنجا داریم افزود: امیدواریم با به روزرسانی طرح جامع گردشگری این منطقه نیز متحول شود.
استاندار قم گفت: مدت زمان اقامت مسافران در استان قم کوتاه است که برای افزایش زمان اقامت آنان باید مراکز مختلف گردشگری را در شهر قم طراحی و ایجاد کنیم که این امر سبب ماندگاری بیشتر زائران و مسافران در قم خواهد شد و در نهایت شاهد وقوع اتفاقات خوب توسعهای در استان خواهیم بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برنامه داریم تا ناترازی انرژی در استان قم را برطرف کنیم ادامه داد: امروز واحدهای تولیدی استان قم باید به سمت خودکفایی تأمین انرژی حرکت کنند که این امر در نهایت سبب کاهش مشکلات آنان و استان خواهد شد.
بهنام جو با بیان اینکه برای تولید ۵۰۰ مگاوات برق در استان قم در حال دریافت مجوز هستیم افزود: معتقدیم که ناترازی انرژی در استان و حتی در کشور با پروژههای کوچک قابل حل است.
وی عنوان کرد: در استان قم زمینهای خوبی برای بهره گیری و تولید انرژی خورشیدی داریم و حتی ۳۰ هزار هکتار از مناطقی که کانون گردوغبار هستند را میتوان تحت پوشش پنلهای خورشیدی قرار داد که این امر از سویی موجب برطرف شدن مشکل ریزگردها و از سویی دیگر، سبب حل ناترازی انرژی خواهد شد که البته برای برطرف کردن مشکل گردوغبار نیازمند ایجاد پوشش گیاهی در مناطق کانون بحران هم هستیم.
استاندار قم در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع صدور خدمات فنی و مهندسی گفت: در این زمینه با توجه به توانمندی مهندسان استان قم میتواند گامهای خوبی برداشت و هم اکنون کشور عراق بستر مناسبی برای استفاده از ظرفیت مهندسان در پروژههای مختلف است.
کد خبر
نظر شما